Sastāvdaļas:
2 porcijām
CEPUMU SVIESTAM
- 100 g Hanzas maiznīca klasisko piparkūku
- 100 g auzu dzēriena
- 1 tējkarote kanēļa
- ½ tējkarotes kardamona
- 65 g karamelizēta kondensētā piena
- 30 g medus
- 120 g Hanzas maiznīca rudzu riku
- 120 g mandarīnu ievārījuma
ŠOKOLĀDES DZĒRIENAM
- 250 ml piena
- 120 g šokolādes
- 1 ēdamkarote cepumu sviesta
- pasniegšanai maršmelovi vai rīvēta šokolāde
Pagatavošana:
- Piparkūkas sasmalcina blenderī, līdz ir iegūta vienmērīgi smalka masa. Katliņā liek pienu, garšvielas, kondensēto pienu un piparkūkas. Liek uz vidējas uguns un maisot silda, līdz izveidojas vienmērīga masa. Noņem no uguns un pievieno medu. Liek uz apgrauzdētas rudzu rikas kopā ar mandarīnu ievārījumu.
- Pagatavo dzērienu. Katliņā uzsilda pienu, pieliek šokolādi un izmaisa, līdz tā ir izkususi. Noņem no uguns un iemaisa cepumu sviestu. Lej krūzītē, pa virsu liek maršmelovus vai šokolādi.
Receptes autors: Pie Galda