Sastāvdaļas:
6 porcijām
- 550 g Hanzas maiznīca rudzu piparkūku
- 100 g apelsīnu ievārījuma
- 2,5 ēdamkarotes kanēļa
- 1,25 ēdamkarotes ingvera
- 70 g zeltainā sīrupa
- 175 g sviesta
- 400 g skābā krējuma 25 %
- 3,5 ēdamkarotes kļavu sīrupa
- 250 g bezpiedevu krēmsiera
- 100 g pūdercukura
- 50 g Hanzas maiznīca rudzu piparkūku
- 50 g grauzdētu zemesriekstu
Pagatavošana:
- Blenderī sasmalcina piparkūkas, līdz ir iegūta vienmērīgi smalka masa. Liek bļodā, pievieno kanēli un ingveru, izmaisa. Katliņā izkausē sviestu. Pievieno piparkūkām, izmaisa. Pievieno zeltaino sīrupu, izmaisa, un masu sadala trīs vienādās daļās.
- Pagatavo krēmu. Skābo krējumu sajauc kopā ar krēmsieru, kļavu sīrupu un pūdercukuru. Saputo.
- Dekorēšanai sasmalcina grauzdētus zemesriekstus kopā ar piparkūkām.
- Kūkas formā liek cepamo papīru un sāk veidot kārtas. Vispirms liek vienu daļu piparkūku masas, piespiež. Pēc tam liek trešo daļu krēma masas, tad vēlreiz piparkūkas un krēma masu. Šādi atkārto vēl reizi. Virspusi dekorē ar riekstu un piparkūku maisījumu. Liek uz nakti ledusskapī.
Receptes autors: Pie Galda