Sastāvdaļas:
6 porcijām
- 400 ml saldā krējuma
- 3 olu dzeltenumi
- 500 g maskarpones siera
- 150 g pūdercukura
- 120 ml olu liķiera
- 385 g Hanzas maiznīca klasisko piparkūku
- 75 ml stipras kafijas
- 15 ml olu liķiera
- 15 g Cointreau apelsīnu liķiera
- 1 tējkarote kakao
Pagatavošana:
- Olu dzeltenumus ar pūdercukuru un ⅓ olu liķiera uzputo, līdz olas kļuvušas gaišas un gaisīgas. Pievieno maskarpones sieru, izmaisa. Pievieno atlikušo olu liķieri un izmaisa. Atsevišķā bļodā uzputo saldo krējumu. Pievieno olu masai un iecilā.
- Sagatavo divas bļodas. Vienā bļodā samaisa kafiju ar abiem liķieriem. Otrā liek piparkūkas.
- Servējamā traukā liek ¼ daļu krēma masas. Piparkūkas iemērc kafijā un liek vienā kārtā uz krēma. Pēc tam vēlreiz liek krēmu, tad piparkūkas, un šādi atkārto vēl trīs reizes.
- Pa virsu uzber kakao un liek ledusskapī uz nakti.
Receptes autors: Pie Galda