Sastāvdaļas:
1–2 iepakojumi “Hanzas maiznīcas” Pļavas Pilngraudu rikas
ZAĻO ZIRNĪŠU PASTĒTEI
- 400 g saldētu zaļo zirnīšu
- 2 daiviņas ķiploku
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 šalotes sīpols
- sāls
- pipari
SIERA MĒRCEI
- ½ ēdamkarotes miltu
- 1 ēdamkarote sviesta
- 250 ml piena
- 150 g Čedaras siera
- ½ tējkarotes kūpinātas paprikas
- sāls
- pipari
Pagatavošana:
- Pagatavo zaļo zirnīšu pastēti. Pannā lej mazliet olīveļļas un uz vidējas uguns apcep sakapātu šalotes sīpolu un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi.
- Pievieno zaļos zirnīšus, tos sautē katliņā aptuveni 15–20 minūtes.
- Visu liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
- Ja masa šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens vai saldā krējuma, līdz iegūta vēlamā konsistence.
- Pēc garšas pievieno garšvielas.
- Pagatavo siera mērci. Katliņā uz vidējas uguns izkausē sviestu, tad pievieno miltus un visu labi samaisa.
- Karsē aptuveni 1–2 minūtes, līdz masa viegli burbuļo.
- Ņem nost no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno pienu. Liek atpakaļ uz uguns un karsē aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezējusi.
- Ņem nost no uguns un iemaisa rīvētu sieru, līdz tas pilnībā izkusis.
- Pēc garšas pievieno sāli, piparus un kūpināto papriku.
- Ēd kopā ar “Hanzas Maiznīcas” Rikām!
Receptes autors: “Pie galda”