#VerVaļāSavuBurgernīcu!
Kārtīgi un varen gardi jāpaēd, lai būtu spēks un enerģija. Izmēģini plucinātās gaļas burgeri, ko lieliski papildināt cepti sīpoli un dārza karalienes – sviesta pupiņas!
Nepieciešams (4 personām):
- 4 Hanzas burgermaizes
- 4-6 kakla karbonādes gabali
- 200g sviesta pupiņas
- 3 sarkanie sīpoli
- 3ēd.k. balzamico
- 1 ēd.k. medus
- Olīveļļa cepšanai
- šķipsna sāls, pipari
Mērcei:
- 150g skābais krējums
- 1 gurķis
- 1 tējkarote sinepes
- sāls, pipari – pēc garšas
- 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana:
- Iekurina grilu, kakla karbonādes sajauc ar sāli, pipariem un cep no abām pusēm līdz gatavas, tad sadala mazākos gabalos (15-20 minūtes)
- Sīpolus sagriež plānās šķēlēs, liek cepties uz pannas, pievieno medu un balzamico, cep 8-10 minūtes
- Sviesta pupiņas izvāra līdz mīkstas, nokāš un blakus gaļai nedaudz apcep
- Gurķi sarīvē, ķiploku saspaida un sajauc kopā ar krējumu, sinepēm, sāli un pipariem
- Burgermaizes nedaudz uzgrauzdē uz grila no abām pusēm
- Gatavo burgeri – liek mērcīti, tad sviesta pupiņas, plucināto gaļu, ceptos sīpolus un vēlreiz mērci.
#hanzasburgeri
Autors: ir.bene