Sastāvdaļas:
21 cm/dm cepamajam traukam
- 170 g sviesta
- 200 g tumšās šokolādes
- 150 g Hanzas Maiznīcas plāno piparkūku, smalki sadrupinātu
- 3 olas
- 85 g kviešu miltu
- 150 g brūnā cukura
- 6 g cepamā pulvera
- šķipsna sāls
- 100 g žāvētu dzērveņu
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Olas puto ar cukuru, līdz masa dubultojusies, ieputo izkausēto šokolādi ar sviestu.
- Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri un sāli, iesijā mīklā, iemaisa piparkūkas un žāvētās dzērvenes. Cepamajā traukā (var izmantot kvadrāta formas vai apaļu) ieklāj cepamo papīru un lej mīklu.
- Cep 20–30 minūtes, līdz virspuse sacietējusi, taču pieskaroties jūt, ka vidus vēl nedaudz mīksts, atdzesē un pasniedz.
Receptes autors: Pie Galda