Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 4 maizītes
- 4 šķēles Hanzas Maiznīca Bezglutēna Free From Tumšā sēklu maizes
- 200–250 g steika bez kauliņa
- sāls un pipari steikam
- 50 g sviesta
- 3 daiviņas ķiploku
- 100 g grieķu jogurta
- saujiņa svaigu diļļu
- 2 svaigi lociņi
- ½ tējkarotes sāls
- ½ tējkarotes ķiploku pulvera
- 1 avokado
- 1 neliels gurķis, sagriezts lentītēs
- saulespuķu dīgsti pasniegšanai
Pagatavošana:
- Dilles un lokus sastampā piestā kopā ar sāli un ķiploku pulveri, līdz iegūta zaļa putriņa.
- Iemaisa grieķu jogurtu, un liek ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
- Steiku nosusina, apber ar sāli un pipariem un liek cepties karstā pannā ar sviestu un ķiplokiem.
- Atkarībā no gabala biezuma cep to 1,5–2 minūtes no katras puses, pēc tam ietin folijā un atpūtina vismaz 5 minūtes.
- Katru maizes šķēli apgrauzdē, uzsmērē uz tām mērci, liek avokado, gurķi un steika šķēlītes.
- Pasniedz vēl ar mērci un saulespuķu dīgstiem.
Receptes autors: Pie galda