Sastāvdaļas:
6–8 sendvičiem
- 12–16 šķēles Hanzas Maiznīca Kungu pilngraudu rudzu maizes
- 4 atkauloti vistas šķiņķīši
- 3 lauru lapas
- 100 g kaltētu aprikožu
- 2 tējkarotes karija pulvera
- 2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
- 1 saldais sīpols
- ½ tējkarotes čili pulvera
- 10 g sakapātas kinzas
- 100 g majonēzes
- 50 g grieķu jogurta
- 20 ml citronu sulas
- miziņa no ½ citrona
Pagatavošana:
- Katliņā ar ūdeni liek vistas šķiņķīšus, aprikozes, lauru lapas, 1 tējkaroti sāls un 1 tējkaroti karija pulvera.
- Vāra 15 minūtes, tad nokāš un pilnībā atdzesē.
- Lielā bļodā liek majonēzi, grieķu jogurtu, citronu sulu un miziņu, ievārījumu, sīpolu, atlikušās garšvielas un kinzu, samaisa.
- Vistu saplucina sīkos gabalos, aprikozes sakapā, iemaisa mērcē un pievieno papildu garšvielas pēc vajadzības.
- Gatavos vistas salātus var uzglabāt ledusskapī hermētiski noslēgtā traukā līdz 3 diennaktīm.
- Pasniedz starp grauzdētas maizes šķēlēm.
Receptes autors: Pie Galda