Sastāvdaļas:
4 sendvičiem
- 8 šķēles Hanzas Maiznīca Rudzu Rikas
- 2 x 200 g steika gabali (Rib Eye, New York vai cita)
- 100 g skābētu kāpostu
- 100 g Alpu siera
- 100 g majonēzes
- zaļumi mērcei (svaigs baziliks, kinza, pētersīļi, spināti)
- salātapas
- 1 tējkarote sāls
- ½ tējkarotes melno piparu
- 30 ml eļļas cepšanai
Pagatavošana:
- Pirms cepšanas steiku vēlams noturēt istabas temperatūrā vismaz 20 minūtes.
- Katru steika gabalu nosusina, nogriež jebkādus liekus tauku gabalus, apber ar ½ tējkaroti sāls un melnajiem pipariem.
- Uzkarsē čuguna pannu ar eļļu, un liek tajā steika gabalus.
- Cep 1,5 minūtes no katras puses, tad noliek uz šķīvja vai dēlīša un ļauj gaļai atpūsties (šis būs vidējam – vidēji jēlam steikam, tas atkarīgs no gabala biezuma).
- Tikmēr piestā saberž zaļumus ar pārējo sāli un iemaisa majonēzē.
- Apgrauzdē rudzu rikas, un kārto visas sagatavotās sastāvdaļas – mērci, salātlapas, skābētos kāpostus, steiku, sieru.
Receptes autors: Pie Galda