Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 4 maizītes
- 4 Pļavas pilngraudu rikas
- sviests maizīšu apsmērēšanai
- 300 g ķirbja
- 1 neliels saldais kartupelis
- 3 ķiploku galviņas
- 2 sīpoli
- ½ selerijas saknes
- 200 g brūno šampinjonu
- sāls, pipari pēc garšas
- ½ tējkarotes timiāna
- olīveļļa cepšanai
- 1–2 burratas siera bumbas
- rukola pasniegšanai
Pagatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ℃ temperatūrai. Ķirbi, saldo kartupeli un selerijas sakni nomizo un sagriež mazos kubiņos, sīpolus sagriež daivās. Sēnes sagriež mazākos gabalos. Visu ber uz pannas, apslaka ar eļļu, pārkaisa ar pipariem, sāli un timiānu.
- Ķiploku galviņas horizontāli pārgriež uz pusēm un liek klāt dārzeņiem. Tās arī apslaka ar eļļu un pārkaisa ar sāli. Dārzeņus liek krāsnī un cep, līdz tie ļoti gatavi, mīksti un karamelizējušies. Cepšanas laikā tos nepieciešams apmaisīt, lai tie apceptos vienmērīgi.
- Pilngraudu rikas apsmērē ar sviestu un uz pannas viegli apgrauzdē.
- Uz rikām liek ceptos dārzeņus, pievieno arī ķiploku daiviņas, kas jāizņem no miziņām. Dārzeņus var ar dakšu nedaudz saspaidīt. Pāri maizītēm liek rukolu un burratas sieru, pasniedz.
Receptes autors: Pie Galda