4 porcijām
- 12 šķēles “Kungu” baltmaizes
- 2 avokado
- 4 paipalu olas
- 2 tomāti
- 8 šķēles cūkgaļas karbonādes
SVIESTAM
- 250 g nesālīta sviesta
- 1 tējkarote sāls
- 2 daiviņas ķiploku
- 1 ēdamkarote kapātu pētersīļu
- 1 ēdamkarote kapāta rozmarīna
- 1 ēdamkarote kapāta timiāna
- ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
Pagatavošana:
- Istabas temperatūras sviestu samīca ar karoti.
- Bļodā klāt sviestam piespiež ķiploka daiviņas, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar karoti visu izmīca, līdz masa ir viendabīga.
- Sviestu liek uz cepamā papīra, veido iegarenu klucīti un liek ledusskapī sastingt.
- Sviestu smērē uz baltmaizes šķēlēm. Ja ir vēlēšanās, apsmērētās maizes var apcept arī pannā, lai piešķirtu tām kraukšķīgumu.
- Maizes pasniedz ar sagrieztiem tomātiem, avokado un apceptu paipalu oliņu vai cūkgaļas karbonādi un dillēm.
- Sviestu var uzglabāt ledusskapī vēl divas nedēļas.
Receptes autors: “Pie galda”