Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 1 iepakojums “Hanzas Maiznīcas” Toste sēklu rikas
- 2,5 ēdamkarotes sviesta
- 8 šķēles bekona
- 8 olas
- 1 ēdamkarote krēmsiera
- sāls
- pipari
- 2 avokado
Pagatavošana:
- Toste sēklu rikas augšpusi atdala no apakšpuses.
- Pannā uz vidējas uguns izkausē 0,5 ēdamkarotes sviesta, un tajā apcep pusi rikas. Šo pašu procesu atkārto ar otru riku pusi.
- Karstā pannā apkraukšķina bekona šķēles.
- Vidējā katliņā vai dziļā pannā iesit olas ar 1,5 ēdamkarotēm sviesta.
- Uz vidēji augstas uguns visu karsē un nepārtraukti apmaisa (nevis kuļ!) ar spatulu, atdalot jau piecepušos masu no pannas apakšas.
- Pēc 30 sekundēm uz uguns pannu ņem nost no tās un olas turpina maisīt vēl 10 sekundes. Tad liek atpakaļ uz uguns un šo procesu atkārto aptuveni 3 minūšu garumā, līdz omlete ir mīksta un mitra.
- Masā iemaisa krēmsieru un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Avokado sagriež plānās šķēlītes.
- Apceptās maizītes sadala mazākās daļās, uz katras kārto olu kulteni, pa virsu liek bekona šķēli un pāris šķēles svaiga avokado.
Receptes autors: “Pie galda”