Sastāvdaļas:
2 maizēm
ROMESKO MĒRCEI
- 400 g grilētas marinētas paprikas
- 4 plūmju tomāti
- 160 g mandeļu
- sauja svaigu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote sāls
- 2 daiviņas ķiploku
- sula no ½ citrona
- 2 olas
- 2 “Hanzas Maiznīcas” Toste sēklu rikas
- sauja rukolas
- 1 avokado
- 4 ēdamkarotes krēmsiera
- sauja dīgstu
Pagatavošana:
- Pagatavo romesko mērci. Blenderī liek visas sastāvdaļas un samaļ viendabīgā konsistencē. Mērce gan sanāks krietni vairāk nekā divām porcijām, bet to lieliski var izmantot dažādās receptēs – klāt pie pastas, sautējumiem vai arī uz maizes vienu pašu.
- Uz vidēji lielas uguns liek pannu ar olīveļļu un uzkarsē. Pannā iesit divas olas un cep 1–2 minūtes līdz sev vēlamajai konsistencei.
- Maizes rikas liek tosterī un apgrauzdē zeltaini brūnas.
- Uz maizītes apakšējās rikas biezā kārtā klāj romesko mērci, pāri kārto rukolas lapas un šķēlītēs sagrieztu avokado. Pāri liek svaigi izceptu olu un kressalātus vai dīgstus. Uz maizītes augšējās rikas biezā kārtā klāj krēmsieru, to liek pāri jau sagatavotajai maizei.
Receptes autors: “Pie Galda”