#VerVaļāSavuBurgernīcu!
Ir tik labi brīvdienu rītos nedaudz vēlāk pamosties un nesteidzīgi baudīt brokastis gultā, un kāpēc, lai tas nebūtu burgers, kura sastāvā ir cepta ola un paštaisīta majonēze.
Nepieciešams (4 personām):
- 4 Hanzas Maiznīcas burgermaizes
- 80g vītinātais šķiņķis
- 1-2 tomāti
- 100g kūstošs siers
- 4 olas
- 50g rukolas lapiņas
- šķipsna sāls, pipari
Majonēzei:
- 2 olu dzeltenumi
- 1 tēj.k. sinepes
- Šķipsna sāls, svaigi malti pipari
- 15 ml citronu sula
- 60ml olīveļļas
Pagatavošana:
- Uzkarsē pannu un apcep burgeru maizītes
- Tomātus, sieru sagriež šķēlēs
- Uzkarsē pannu ar eļļu un cep olas no abām pusēm, kad apgriež uz otru pusi uzliek virsū siera šķēles
- Rokas blenderī liek olu dzeltenumus, sinepes, sāli, piparus un citronu sulu – sablendē. Pamazām pievieno olīveļļu un blendē līdz majonēze sabiezējusi
- Uz Hanzas Maiznīcas burgermaizes apakšas uzsmērē majonēzi, tad liek rukolas lapiņas, vītināto šķiņķi, tomātu, olu ar sieru un pārlej ar mērci un pasniedz.
Veģetārajā variantā vītināto šķiņķi var aizstāt ar avokado vai svaigu gurķi.
Pasniedz kopā ar kūpošas kafijas krūzi un svaigi spiestu sulu.
#hanzasburgeri
Autors: ir.bene