Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 8 šķēles “Hanzas maiznīcas” “Toste” sēklu sendviču tostermaizes
- 800 g liellopu maltās gaļas
- 8 šķēles Čedaras sviestmaižu siera
- 2 sīpoli
- 200 ml paniņu
- 100 g miltu
- ½ tējkarotes paprikas pulvera
- ½ tējkarotes sāls
- 1–1,5 litri eļļas fritēšanai
MĒRCEI:
- 120 g majonēzes
- 2 ēdamkarotes smalki sagrieztu marinētu gurķu
- ½ smalki sagriezta šalotes sīpola
- ½ tējkarotes franču sinepju
- ¼ tējkarotes ķiploku pulvera
- ¼ tējkarotes sīpolu pulvera
- ½ tējkarotes paprikas pulvera
- ¼ tējkarotes sāls
- 1 tējkarote cukura
- ½ ēdamkarotes ābolu etiķa
Pagatavošana:
- Pagatavo sīpolu gredzenus. Sīpolus sagriež vidēji smalkās šķēlēs un sairdina, lai katrs gredzens ir atsevišķi. Liek bļodā ar paniņām, pievieno ½ tējkarotes paprikas pulvera un ½ tējkarotes sāls, apmaisa un liek ledusskapī ievilkties uz 30 minūtēm. Pēc tam sīpolus pa nelielam daudzumam apviļā miltos un liek fritēties katlā ar eļļu 180 °C temperatūrā, līdz tie ir zeltaini brūni. Eļļu lej ne vairāk par 2/3 no katla, lai izvairītos no pārvārīšanās pāri. Pēc cepšanas sīpolu gredzenus nosusina uz restēm vai papīra dvieļa.
- Pagatavo mērci. Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un liek ledusskapī ievilkties vismaz uz 30 minūtēm.
- Liellopu malto gaļu sadala 4 vienādos burgeros. Tā kā burgeri cepot saraujas, tos jāgatavo vismaz par 1 cm uz visām pusēm lielākus par tostermaizi. Burgerus apkaisa no abām pusēm ar sāli un pipariem un liek cepties karstā pannā ar nedaudz eļļas vismaz 2 minūtes no katras puses. Kad viena puse ir apcepta, burgeri apgriež, pārklāj ar divām šķēlēm Čedaras sviestmaižu siera un uzliek pannai vāku, lai palīdzētu sieram izkust.
- Kārto burgermaizi. Uz apgrauzdētas maizes šķēles smērē sagatavoto mērci, kārto burgeri un pārber ar sīpolu gredzeniem, kam virsū liek ar mērci pārsmērētu apgrauzdētu otru maizes šķēli.