Sastāvdaļas:
12 kēksiņiem
- 2 olas
- 150 g rafinētas eļļas
- 150 g brūnā cukura
- 200 g smalki rīvētu burkānu
- 150 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 2 tējkarotes piparkūku garšvielu maisījuma
- 25 g “Hanzas maiznīcas” apelsīnu piparkūku
GLAZŪRAI
- 20 g sviesta istabas temperatūrā
- 60 g krēmsiera istabas temperatūrā
- miziņas no 1 apelsīna
- 160 g pūdercukura
Pagatavošana:
- Olas viegli sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu un burkānus. Piparkūkas sadauza gabaliņos. Samaisa sausās sastāvdaļas, pievieno slapjajām.
- Kēksu formiņas piepilda ar masu, atstājot 1 cm no augšas. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 18 minūtes.
- Sviestu sakuļ ar krēmsieru, pakāpeniski pievieno pūdercukuru, līdz ir iegūta viendabīga masa. Iemaisa apelsīna miziņas.
- Kēksiņus atdzesē, dekorē ar glazūru un piparkūkām.