Sastāvdaļas:
2 porcijām
- 100 g Hanzas maiznīcas piparkūkas ar apelsīnu garšu
- 50 g iebiezinātā piena
- 10 g kokosriekstu eļļas
- 35 g mandeļu
- ¼ tējkarotes kardamona
- ½ tējkarotes kanēļa
- 20 g medus
- 50 g sviesta
- 100 g tumšās šokolādes
- piparkūku dekorācijas, kakao, pūdercukurs
Pagatavošana:
- Blenderī liek piparkūkas, mandeles un garšvielas. Sablendē, līdz ir izveidojusies smalka masa. Pievieno iebiezināto pienu, medu un kokosriekstu eļļu. Blendē, līdz izveidojas vienmērīga masa. Izveido 15–20 g vienādas bumbiņas un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Pagatavo šokolādes glazūru. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Kad visa šokolāde vienmērīgi izkususi, noņem no uguns, pievieno sviestu istabas temperatūrā un kārtīgi izmaisa.
- Sagatavo trauciņus ar piparkūku dekorācijām un kakao. Izņem no ledusskapja sagatavotās konfektes, ko pa vienai apviļā kakao vai šokolādes masā. Kamēr šokolāde vēl silta, uz izmērcētajām konfektēm liek piparkūku dekorācijas.
- Kad visas konfektes sagatavotas, liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu atdzesēties.
Receptes autors: Pie Galda