Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 12 personām
- 160 g sviesta
- 160 g medus
- 360 g klasisko “Hanzas maiznīcas” piparkūku
- 75 g ingvera sukāžu
- 75 g žāvētu dzērveņu
- 75 g žāvētu ķiršu
- 100 ml tumšā ruma
Pagatavošana:
- Iepriekšējā vakarā pirms brunetes gatavošanas un pasniegšanas rupji sakapā sukādes un žāvētos augļus, liek tos traukā un pārlej ar rumu. Atstāj uz vismaz 7 stundas mērcēties.
- Katliņā izkausē sviestu ar medu un maisa līdz viendabīgai masai.
- Traukā ber rupji sasmalcinātas piparkūkas, rumā mērcētās sukādes un žāvētos augļus un pievieno medus un sviesta masu. Samaisa visu kopā.
- Masu liek pārtikas plēvē, veidojot desai līdzīgu formu.
- Liek ledusskapī atdzesēties uz vismaz 2 stundām.
Receptes autors: Pie Galda