Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 burgeri
- 2 burgermaizes
- 300 g maltas liellopu gaļas
- ½ tējkarotes Vorčesteras mērces
- 1 avokado
- 5 olas
- 150 ml piena
- 30 g sviesta
- 50 g Čedaras siera
- 40 g bekona
- 1 ēdamkarote kečupa
- 1 ēdamkarote majonēzes
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Bļodā sakuļ 3 olas, pievieno pienu, sāli un piparus. Olu masā iemērc burgermaizītes tā, lai tās sasūcas ar olu, un liek cepties sakarsētā pannā ar izkausētu sviestu. Cep, līdz tās kļūst viegli brūnas no visām pusēm.
- Pagatavo burgeru gaļu. Bļodā samaisa malto liellopu gaļu ar Vorčesteras mērci, sāli un pipariem pēc garšas. Gaļu sadala divās daļās, izveido apaļu formu un liek cepties sakarsētā grilpannā līdz vidējam gatavības līmenim, t. i., 2 minūtes no katras puses, vai arī ilgāk, ja vēlas burgerus vairāk izceptus. Kad gaļa ir apgriezta riņķī un izcepusies, uzliek tai virsū plānas Čedaras siera šķēlītes, pannai uzliek vāku un ļauj sieram pakust.
- Uz atsevišķas sakarsētas pannas uzcep bekona šķēlītes, līdz tās kļuvušas kraukšķīgas, un liek uz papīra dvieļiem nosusināties. Tajā pašā pannā uzcep vēršacis. Kamēr viss cepas, sagriež šķēlītēs avokado un sajauc vienādās daļās kečupu un majonēzi, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Būvē burgeru. Apcepto burgermaizīšu pamatnēs iesmērē mērci un secīgi liek avokado, gaļu, bekonu un vēršaci. Burgermaizīšu augšu iesmērē ar vēl nedaudz mērci un pasniedz.
Receptes autors: Pie Galda