Šefpavāra cienīgs Klasiskais burgeris!
Gatavo Dzintars Kristovskis.
Liellopu gaļas kotlete, svaigi tomāti, tomātu mērce, salātlapas, kūpinātas paprikas majonēze, karamelizēti sīpoli, Čedaras siers.
Sastāvdaļas:
- 400 g liellopu gaļas, no kuriem 130 g ir tauki
- 3 g sāls
- 2 lieli tomāti
- 120 g jūsu iecienītās tomātu mērces vai kečupa
- 1 stingra salātgalviņa (romiešu)
- 10 g kūpinātas paprikas pulvera
- 120 g majonēzes (pirktas vai pašu gatavotas)
- 300 g sīpolu
- 100 g sviesta
- 200 g Čedaras siera
Pagatavošana:
Nomizo sīpolus, ko sagriež plānās šķēlēs un lēni cep pusē sviesta daudzuma aptuveni 40–50 minūtes. Ik pa laikam apmaisot, tos karamelizē, līdz tie kļūst zeltaini un saldi. Sīpolus noliek malā. Gaļai pievieno sāli, samīca, un veido 4 vienādas kotletes aptuveni 1,5 cm biezumā. Majonēzi sajauc ar paprikas pulveri un noliek malā. Maizītes apsmērē ar sviestu un apgrauzdē zeltainas, noliek malā. Grilē gaļu 4 minūtes no katras puses vidēji ceptam burgeram, pēdējās 2 minūtes uzliek uz katras kotletes karamelizētos sīpolus un sieru. Ļauj tam izkust, kotletes noliek malā un ļauj tām atpūsties 3–4 minūtes. Saliek burgeru. Uz apakšējās maizītes liek tomātu mērci, tad salātlapu, uz tās majonēzi un tad tomātu. Tomātam seko gaļa, ko nosedz ar maizīti.
#hanzasburgeri