Šefpavāra cienīgs Brokastu burgeris!
Gatavo Dzintars Kristovskis.
Klasiskā majonēze, perfekts olu kultenis, liellopu gaļas kotlete, kas samaisīta ar čorizo desu, bekons, Ementāles siers.
Sastāvdaļas:
- 350 g liellopu gaļas, no kuriem 115 g ir tauki
- 50 g čorizo desas
- 120 g majonēzes
- 4 zosu vai pīļu olas (var arī vistu)
- 50 ml saldā krējuma
- sāls
- 100 g sviesta
- 10 ml trifeļu eļļas
- 200 g bekona
- 200 g Ementāles siera
Pagatavošana:
Pagatavo olu kulteni – nelielā katliņā ielej ūdeni (aptuveni 5 cm) un liek vārīties. Metāla bļodā, kas diametrā ir lielāka nekā katliņš (lai ieliekot tā ieguļas, bet nesaskaras ar ūdeni), sakuļ olas ar saldo krējumu un šķipsnu sāls. Kad ūdens vārās, liek bļodu ar olu masu uz katliņa, pievieno 60 g sviesta un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa ir krēmīga, bet ne slapja. Noliek malā. Kad masa nedaudz atdzisusi, iemaisa trifeļu eļļu. Pagatavo burgeru – gaļu samaisa ar čorizo un sāli, veido 4 vienādas kotletes, saplacina līdz 1,5 cm biezumam un noliek vēsumā. Maizītes apsmērē ar sviestu un karamelizē zeltainas. Pannā vai uz grila apcep bekonu, līdz tas ir gandrīz kraukšķīgs. Gaļu cep 8 minūtes, pēdējās 2 minūtes uzliek sieru, lai tas pārkūst. Gaļu noliek malā uz 4 minūtēm, lai tā atpūšas. Uz apakšējās maizītes kārto majonēzi, tad olu kulteni, tālāk seko gaļa un bekons, visu nosedz ar maizīti.
#hanzasburgeri