Sastāvdaļas:
6–8 groziņiem
- 8 šķēles Hanzas Maiznīca Tostē pilngraudu auzu tostermaizes
- 300 g kubiņos sagrieztu dārzeņu (paprika, šampinjoni, cukīni, ķirbis)
- 100 g cietā siera
- 8 olas
- 1 tējkarote sāls
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai ventilatora režīmā.
- Pannā aptuveni 3 minūtes apcep kubiņos vai nelielos gabalos sagrieztus dārzeņus.
- Pievieno garšvielas un tomātu pastu, apcep vēl 2 minūtes.
- Maizes šķēlēm nogriež garoziņas, un katru šķēli saplacina ar mīklas ruļļa palīdzību.
- Mafinu formās liek maizes šķēles un apcepto dārzeņu masu, pa virsu uzsit jēlu olu.
- Nogrieztās garoziņas liek tukšajās formiņās.
- Cep krāsnī 10–15 minūtes.
- Apber ar cieto sieru un pasniedz karstu.
- Ar apcepto garoziņu palīdzību var ēst šķidri mīksto olas dzeltenumu vai paglabāt kādai citai receptei.