Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 burgeri
- 2 burgermaizes
- 300 g mencas filejas
- 200 ml gaišā alus
- 100 g miltu
- 150 g zaļo zirnīšu
- 50 ml ūdens
- 30 g sviesta
- 10 g rukolas salātu
- 1 tējkarote kaperu
- 5–7 kornišoni (mazie marinētie gurķīši)
- ½ baltā sīpola
- 1 tējkarote citronu sulas
- 10 g pētersīļu
- 100 g majonēzes
- 50 g jogurta
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa fritēšanai
Pagatavošana:
- Pagatavo zaļo zirnīšu biezeni. Nelielā katliņā ieber saldētus zirnīšus, sāli un piparus pēc garšas, pievieno pusi sviesta un ūdeni. Visu sautē, līdz zirnīši paliek mīksti, pēc tam visu sablendē.
- Pagatavo tartara mērci. Sīpolu, gurķīšus, kaperus un pētersīļus sakapā. Pievieno majonēzi, jogurtu, citronu sulu, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa.
- Lielākā katlā uzsilda eļļu fritēšanai līdz 180–200 ºC temperatūrai.
- Pagatavo alus mīklu. Lielākā traukā ieber 100 g miltu, sāli, piparus un pievieno 200 ml gaišā alus. Visu kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masā iemērc mencas filejas gabaliņus un tūlīt pat liek cepties sakarsētā eļļā. Cep pāris minūtes, līdz mīkla palikusi zeltaini brūna un kraukšķīga. Zivs gabaliņus nosusina papīra dvielī.
- Būvē burgeru. Burgermaizītes apcep sviestā uz pannas, līdz tās ir ieguvušas zeltainu kraukšķīgu garoziņu. Pamatnē iesmērē tartara mērci un secīgi liek rukolas lapas, zivi, zaļo zirnīšu biezeni un uz augšējās burgera maizītes daļas iesmērē vēl nedaudz tartara mērces.
Receptes autors: Pie Galda