#VerVaļāSavuBurgernīcu!
Vai arī Tev garšo nemainīgi lieliskie cēzara salāti?! Un vai zināji, ka var pagatavot cēzara burgeri, kas garšos tik pat lieliski kā salāti!
Nepieciešams (4 personām):
- 4 Hanzas Maiznīcas burgermaizes
- 400g vistas fileja
- Šķipsna sāls
- Šķipsna pipari
- Krāsaini ķirštomāti
- 20 ml olīveļļa
- 10 g dažādas salātlapas
- 100g cietais siers
Mērcei:
- 125ml olīveļļa
- 50g cietais siers
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 olu dzeltenumi
- 2ēd.k. dižonas sinepes
- Sāls, pipari – šķipsniņa
- 6 anšovu filejas
Pagatavošana:
- Iekurina grilu, vistas filejas sagriež vertikāli uz pusēm, pārber ar sāli, pipariem, liek uz cepamās panniņas un cep (18-24 minūtes)
- Ķirštomātus sagriež uz pusēm, pārlej ar eļļu, sāli, pipariem un liek cepties uz cepamās panniņas, cep 12-15 minūtes
- Uz smalkās rīves sarīvē cieto sieru un neilgi pirms vistas fileja gatava pārber tai pār
- Gatavo mērci: blenderī liek olu dzeltenumus, sinepes, anšovu filejas, ķiploka daiviņu, sāli, piparus, cieto sieru un sablendē viendabīgā masā – lēnām, mazā strūkliņā lej klāt olīveļļu – blendē līdz mērce sabiezē.
- Burgermaizes nedaudz uzgrauzdē uz grila no abām pusēm
- Gatavo burgeri – liek salātlapas, vistas filejas gabalu, sieru, ķirštomātus, pārlej ar mērci un pasniedz!
#hanzasburgeri
Autors: ir.bene