#VerVaļāSavuBurgernīcu!
Nepieciešams (4 personām):
- 4 Hanzas Maiznīcas burgermaizes
- 4-6 salātlapas
- 400g liellopa maltā gaļa
- 1-2 tomāti
- 2 marinētie gurķi
- 3 sarkanie sīpoli
- 3ēd.k. balzamico
- 1 ēd.k. medus
- Olīveļļa cepšanai
- 100g čedaras siers
- šķipsna sāls, pipari
Tomātu – sinepju mērce:
- 150g skābais krējums
- 50g tomātu mērce
- 1 tējkarote sinepes
- sāls, pipari – pēc garšas
- 1 ēdamkarote sakapātas dilles
Pagatavošana:
- Iekurina grilu, malto gaļu sajauc ar sāli, pipariem un veido kotletes, cep no abām pusēm līdz gatavas (15-20 minūtes)
- Sīpolus sagriež plānās šķēlēs, liek cepties uz pannas, pievieno medu un balzamico, cep 8-10 minūtes
- Tomātus, marinēto gurķi, sieru sagriež šķēlēs
- Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas
- Burgermaizes nedaudz uzgrauzdē uz grila no abām pusēm
- Gatavo burgeri – liek salātlapu, kotleti, sieru, dārzeņus, pāri lej mērci un karamelizētos sīpolus
#hanzasburgeri
Autors:Ir.bene