Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 burgeri
- 2 burgermaizes
- 300 g maltas jēra gaļas
- 10 g zaļo zirnīšu dīgstu
ČIMIČURI MĒRCEI
- 1 daiviņa ķiploka
- 1 čili pipars
- ½ tējkarotes oregano
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote citronu sulas
- 10 g svaiga koriandra
- 10 g pētersīļu
- sāls un pipari pēc garšas
HUMOSAM
- 200 g vārītu turku zirņu
- 1 daiviņa ķiploka
- sula no ½ citrona
- 100 ml olīveļļas
- 50 ml tahini pastas
- 50 ml auksta ūdens
- 10 g svaiga koriandra
- sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Pagatavo humosu. Blenderī liek vārītus turku zirņus, ķiploka daiviņu, citronu sulu, pievieno olīveļļu, tahini pastu, ūdeni un koriandru. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi sablendē viendabīgā masā.
- Pagatavo čimicuri mērci. Piestā liek ķiploka daiviņu, čili piparu, pievieno sāli, piparus, oregano, olīveļļu, citronu sulu, koriandru un pētersīļus. Visu kārtīgi saberž, līdz iegūta mērcei līdzīga konsistence.
- Sakarsētā grillpannā liek ar olīveļļu apslacītus maltas jēra gaļas burgerus (kotletes) apber ar sāli un cep līdz vidējai gatavības pakāpei, t. i., aptuveni 2 minūtes no katras puses, vai arī ilgāk, ja vēlas burgerus vairāk izceptus.
- Būvē burgeru. Burgermaizītes apcep sviestā uz pannas, līdz tās ir ieguvušas zeltainu kraukšķīgu garoziņu. Pamatnē iesmērē humusu un čimičuri mērci un secīgi liek zaļo zirnīšu dīgstus, gaļu un uz augšējās burgera maizītes daļas iesmērē vēl nedaudz humosa un čimičuri mērces.
Receptes autors: Pie Galda