Šefpavāra cienīgs Gourmet burgeris!
Gatavo Dzintars Kristovskis.
Jēra gaļas kotlete, brī siers, bazilika pesto, vītināti tomāti, svaigi sīpoli, salātlapas, notecināta jogurta un gurķu mērce.
Sastāvdaļas:
- 400 g jēra gaļas, no kuriem 130 g ir tauki
- 200 g brī siera
- buntīte bazilika
- 10 g ķiploku
- 100 ml olīveļļas
- 30 g Parmas siera
- 30 g riekstu (valrieksti vai ciedru rieksti)
- 100 g sarkano sīpolu
- 1 galviņa romiešu salātu
- 250 g plūmju tomātu (mazo)
- 3 g kaltētas raudenes
- 150 g grieķu jogurta
- 1 tējkarote medus
- 10 g diļļu
- 10 g piparmētru
- 1 īsais gurķis
- sāls
- 10 ml citronu sulas
- miza no ¼ citrona
- 40 g sviesta
Pagatavošana:
Pagatavo bazilika pesto – piestā sagrūž baziliku ar ķiploku, 40 ml olīveļļas, rīvētu Parmas sieru un riekstiem, pēc garšas pievieno sāli. Liek noslēdzamā traukā un vēsumā. Pagatavo vītinātus tomātus – tos pārgriež uz pusēm, liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru, uzkaisa nedaudz sāls un kaltētas raudenes, cep līdz 135 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 1,5 līdz 2 stundas. Liek noslēdzamā traukā un vēsumā. Pagatavo jogurta un gurķu mērci – jogurtu liek sietā, kas izklāts ar marli, un 3–4 stundas atstāj notecināties. Vislabāk – ledusskapī no iepriekšējās dienas. Jogurtam pievieno medu, sasmalcinātu ķiploku, dilles un piparmētru, sāli, citrona mizu un sulu, kā arī smalki sarīvētu un nospiestu gurķi. Visu samaisa no noliek vēsumā. Pagatavo burgeru – gaļu samaisa ar sāli un veido 4 vienādas kotletes apmēram 1,5 cm biezumā, ar īkšķi centrā iespiež nelielu iedobi. Pirms cepšanas tās noliek vēsumā uz 30 minūtēm. Maizītes apsmērē ar sviestu un apgrauzdē zeltainas. Uz apakšējās kārto karoti gurķu mērces, tad salātlapu, uz tās tomātus un pesto, tad seko jēra burgerkotlete, kas cepta 4 minūtes no katras puses (pēdējās minūtes laikā uzlikts brī siers), svaigs sīpols un visbeidzot maizīte.
#hanzasburgeri