Šefpavāra cienīgs Laša burgeris!
Gatavo Dzintars Kristovskis.
Klasiskā majonēze ar olu, marinētu gurķi un kaperiem; kūpināts lasis, svaigs gurķis, svaigs tomāts, avokado, sīpols, salātlapa, diļļu un ķiploku mērce.
Sastāvdaļas:
- 120 g majonēzes
- 1 vārīta ola
- 30 g marinētu gurķu
- 10 g kaperu
- 380 g kūpināta laša
- 120 g svaigu gurķu
- 2 lieli tomāti
- 2 avokado
- 1 sarkanais sīpols
- 1 galviņa romiešu salātu
- 100 g skābā krējuma
- 10 g ķiploku
- 10 g diļļu
- 40 g sviesta
Pagatavošana:
Majonēzi sajauc ar sasmalcinātu olu, marinētiem gurķiem un kaperiem, noliek vēsumā. Lasi sagriež plānās šķēlēs. Sagriež arī pārējos dārzeņus. Avokado izņem kauliņu, noņem mizu, katru pusi sagriež 5 mm šķēlēs, noliek malā. Krējumu sajauc ar sasmalcinātu ķiploku un dillēm. Maizītes apsmērē ar sviestu un karamelizē zeltainas. Uz apakšējās maizītes kārto majonēzi ar olu un kaperiem, tad salātlapu, svaigu gurķi, tomātu un kūpinātā laša šķēles. Uz tām kārto sīpolus un diļļu mērci, nosedz ar maizīti.
#hanzasburgeri