Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 8 maizītes
- 8 Rudzu rikas (abas pusītes)
- 70 g sviesta
- 500 g tumšo plūmju
- 1 anīsa zvaigzne
- 1 tējkarote kanēļa
- 5 ēdamkarotes brūnā cukura
- 400 ml saldā krējuma
- 250 g maskrapones siera
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai.
- Rudzu rikām katru šķēli no abām pusēm apsmērē ar sviestu un apkaisa ar 3 ēdamkarotēm brūnā cukura un ½ tējkaroti kanēļa. Maizītes kārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Plūmes noskalo, pārgriež uz pusēm un liek cepamajā traukā. Pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli, pievieno anīsa zvaigzni un piciņu sviesta.
- Gan rupjmaizi, gan plūmes liek krāsnī uz 20 minūtēm, līdz plūmes mīkstas un rupjmaize karamelizējusies. Izņem un atdzesē.
- Pagatavo krēmu. Bļodā lej saldo krējumu, pievieno maskrapones sieru, pūdercukuru un vaniļu. Ar mikseri visu saputo krēmā.
- Karamelizēto rupjmaizi sagriež smalkos gabaliņos.
- Glāzes vai lielākā traukā gatavo kārtojumu. Pirmajā kārtā liek krēmu, tad rupjmaizi, tad plūmes. Visu atkārto, līdz sastāvdaļas izlietotas, dekorē ar karamelizētajām plūmēm un rupjmaizes drupačām.
- Ja kārtojumu ēd uzreiz, tad maizīte būs vēl kraukšķīga, bet, ja kārtojumam atļauj savilkties līdz nākamajai dienai, tad tas būs krēmīgs un sasūcies.
Receptes autors: Pie Galda