Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 8 tējkarotes pesto
- 80 g sviesta
- 16 šķēles “Kungu” tostermaizes
- 250 g “Siera Nams” rīvēta Alpu siera
- 1 zaļā paprika
- 1 mazs sarkanais sīpols
- ½ tējkarotes sāls
- ½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Papriku sagriež mazos gabaliņos, sīpolu smalki sakapā. Bļodā sajauc kopā sagrieztos dārzeņus, rīvētu sieru, sāli un piparus.
- Tostermaizes no vienas puses noziež ar pesto, no otras ar sviestu.
- Sviestu atstājot maizītes ārpusē, bet pesto iekšpusē, starp divām tostermaizes šķēlēm kārto gatavo maisījumu.
- Maizes cep karstmaižu pannā, bet, ja tādas nav, uz vidēji augstas uguns uzkarsē pannu, tajā liek sagatavotās maizes, pa virsu uzliek slogu – kādu smagu katlu vai pannu, un cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses.
- Pasniedz vēl karstas, lai izbaudītu staipīgo sieru, vai sapako līdzņemšanas maltītei.
Receptes autors: “Pie galda”