4 porcijām
Sastāvdaļas:
- 8 šķēles “Hanzas Maiznīcas” 100% rudzu tostermaizes ar sēklām
- 4 šķēles Maasdam siera
- 8 šķēles svaigu tomātu
- 65 g rukolas lapu
- marinēti halapenjo pipari
- sāls
HUMUSAM
- 400 g vārītu turku zirņu
- 3 kārtīgas ēdamkarotes tahini pastas
- 8 ēdamkarotes olīveļļas
- 10 ēdamkarotes ūdens
- sula no ½ citrona
- 2 daiviņas ķiploku
- 1 tējkarote grauzdēta malta kumina
- sāls
Pagatavošana:
- Visas humusa sastāvdaļas sablendē, sāli liekot pēc garšas. Ja humuss ir par biezu, var pieliet pa vienai ēdamkarotes ūdens.
- Maizi apgrauzdē, uzreiz visām šķēlēm pārsmērē sviestu, lai tas izkūst.
- Kārto maizītes. Uz pirmās šķēles smērē humusu, pāri liek marinēta halapenjo pipara šķēlītes (pēc garšas, šoreiz liku 5), tad 1 šķēli Maasdam siera, 2 šķēles tomātu, kam pāri nedaudz pēc garšas pārber sāli, un rukolas lapas. Pāri visam liek grauzdētu maizīti, kas iesmērēta ar humusu.
Receptes autors: “Pie galda”