2 porcijām
Sastāvdaļas:
- 2 “Hanzas Maiznīcas” Toste rikas
- 250 g Sirloin steika
- olīveļļa
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
- 50 g sviesta
- 2 daiviņas ķiploku
- 1 zariņš svaiga rozmarīna
- 50 g rukolas lapu
- balzametiķa krēms
GRILĒTIEM DĀRZEŅIEM
- ½ sarkanās paprikas
- ½ vidēja cukīni
- 2 šampinjoni
- 1 daiviņa ķiploka
- olīveļļa
- svaigi malti melnie pipari
- sāls
- sula no ½ citrona
SPINĀTU PESTO
- 1 paciņa svaigu spinātu
- 1 daiviņa ķiploka
- 30 g valriekstu
- 30 g rīvēta Parmas siera
- 100 ml olīveļļas
- sula no ½ citrona
- sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Samarinē dārzeņus. Šampinjonus un cukīni sagriež vidēji biezās šķēlēs. Sarkano papriku sagriež vidēji lielās daivās. Liek bļodā, pāri pārlej olīveļļu, smalcinātu svaigu ķiploku, citronu sulu, pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un sāli pēc garšas. Ļauj ievilkties 30 minūtes.
- Pagatavo spinātu pesto. Visas sastāvdaļas sablendē vidēji rupjā pastā. Sāli un svaigi maltos melnos piparus liek pēc garšas.
- Grilē dārzeņus, līdz tie ir zeltaini brūni. Nedaudz melnas apogļojušas maliņas nāks tikai par labu.
- Pagatavo steiku. Pirms gatavošanas vismaz stundu to izņem ledusskapja, nosusina ar sausu papīra dvieli, no abām pusēm iesmērē ar olīveļļu un pārber ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
- Kārtīgi sakarsē pannu. Vidēji lielam 250 g 2,5–3 cm biezam vidēji ceptam Sirloin steikam katru pusi cep ne vairāk par 1,5–2 minūtēm, katru pusi mainot ik pēc 30 sekundēm. Pannā liek sviestu, saspiesta ķiploka daiviņas un rozmarīna zariņu. Kad sviests izkusis, steiku, paralēli grozot, visu laiku pārlej ar izkusušo sviestu. Pirms griešanas ļauj steikam uz dēlīša “atpūsties” vismaz 10 minūtes.
- Kamēr steiks “atpūšas”, sviestā apgrauzdē maizītes.
- Kārto steika sviestmaizes. Apakšējo maizīti pārsmērē ar spinātu pesto, kam kārto pāri rukolas lapas un grilētos dārzeņus. Pāri liek šķēlēs sagrieztu steiku, kam pāri pārlej nedaudz balzametiķa krēma, un otru maizīti, pārsmērētu ar spinātu pesto.
Receptes autors: “Pie Galda”