Sastāvdaļas:
4 maizēm
VEGĀNISKAJAM KRĒMSIERAM
- 150 g mandeļu
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- sauja bazilika
- 1 daiviņa ķiploka
- sāls
- miziņa no 1 citrona
- sula ½ citrona
- sāls
- malti melnie pipari
- 4 “Hanzas Maiznīcas” Toste rikas
- 8 romiešu salātu lapas
- 1 garais gurķis
- 1 dzeltenā paprika
- 2 burkāni
- 2 tomāti
- 1 vārīta biete
- 100 g sarkanā kāposta
Pagatavošana:
- Vispirms noblanšē mandeles. Mandelēm pārlej tikko uzvārītu ūdeni un atstāj tās mirkt ūdenī uz pusstundu. Tad ar pirkstiem tās izvelk ārā no miziņām.
- Mandeles liek blenderī kopā ar pārējām krēmsiera sastāvdaļām, pievienojot 80 g ūdens. Visu samaļ līdz viendabīgai, krēmīgai konsistencei. Pēc garšas pievieno piparus un sāli.
- Sagatavo dārzeņus maizītei. Gurķi sagriež ripiņās, dzelteno papriku palielos gabalos, burkānus ar mizojamo nazīti sagriež plānās strēmelēs, tomātus un bieti sagriež plānās šķēlēs, sarkano kāpostu sakapā.
- Uz maizes klāj biezu kārtu vegāniskā krēmsiera, pa virsu kārto pārējās sagatavotās sastāvdaļas, sekojot krāsu pārejai, lai izskatītos glītāk. Te iespējams eksperimentēt ar dārzeņiem un izvēlēties tos, kas katram garšo vislabāk vai izlaist tos, kas pie sirds īsti neiet. Lielisks veids, kā papildināt ēdienkarti ar dažādiem dārzeņiem.
Receptes autors: “Pie Galda”