Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 maizītes
- 4 šķēles “Pļavas Saulespuķe” sēklu maizes
- apmēram 100 g augļu pēc izvēles – banāni, ogas
NUTELLAI
- 250 g lazdu riekstu
- 100 g tumšās šokolādes (var izmantot arī piena)
- 50 g kokosriekstu sviesta vai parastā sviesta
- sāls
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Riekstus apgrauzdē krāsnī 10–15 minūtes, līdz tie kļuvuši manāmi zeltaini brūni un miziņas lobās nost.
- Riekstus nedaudz atdzesē un liek blendera krūzē vai ēdienu smalcinātājā. Slinkais variants ir likt kopā uzreiz ar šokolādi un kokosriekstu sviestu un blendēt vismaz 6–8 minūtes, līdz izveidojies viendabīgs krēms.
- Pēc garšas pievieno sāli. Tas ļoti labi izbalansēs šokolādes rūgtumu. Ja šķiet, ka krēms prasās saldāks, tad pievieno nedaudz cukura.
- Maizītēm bagātīgi uzsmērē krēmu, saliek banānus un ogas, pa virsu liek otru šķēli maizes.
- Liek tosterī vai apcep uz pannas, nedaudz saspiežot. Karstumā banāni un ogas kļūs sulīgāki un saldāki.
Receptes autors: Pie Galda