Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 4 šķēles “Tostē mazā” klasiskās tostermaizes
- 20 g sviesta
- 2 āboli
- 1 citrons
- 40 g cukura
- ½ tējkarotes kanēļa
- ½ tējkarotes kardamona
- 120 g krēmsiera vai skābā krējuma
- 30 g brūnā cukura
- 1 ola
Pagatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
- Sagriež ābolus šķēlītes, apslaka ar citronu sulu, pārber ar cukuru, pusi kanēļa un kardamona.
- Maizītei uzsmērē sviestu, kārto virsū ābolu šķēlītes. Krēmsieru saputo kopā ar olu un cukuru, liek virsū āboliem, pārber atlikušo kanēli un kardamonu. Ja lieto skābo krējumu, tad tam nepievieno olu, bet uzreiz liek virsū āboliem, pārberot ar cukuru, kanēli un kardamonu.
- Cep 10–15 minūtes. Kad izņem no krāsns, uzrīvē citrona miziņu.
Receptes autors: Pie Galda