Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2 maizītes
- 4 šķēles “Pļavas Vizbulīte” tumšās sēklu maizes
- 150 g laša
- 60 g krēmsiera
- lociņi
- 1 ēdamkarote kaperu
- 1 sarkanais sīpols
MARINĀDEI
- ½ tējkarotes sāls
- ½ ēdamkarotes cukura
- 100 ml ābolu etiķa
- 100 ml ūdens
Pagatavošana:
- Maizes šķēles uz pannas vai tosterī apgrauzdē, līdz tās ir zeltaini brūnas. Ja nepieciešams, izmanto nedaudz eļļas vai sviesta.
- Bļodiņā samaisa marinādi – sāli, piparus, cukuru un etiķi, kam pievieno siltu ūdeni. Marinādē liek smalki sagrieztu sīpolu, samaisa un atstāj ievilkties.
- Mazā trauciņā samaisa krēmsieru ar smalki sakapātiem lociņiem. To smērē uz visām 4 maizes šķēlēm. Pa virsu liek lasi, marinētos sīpolus, pārber ar kaperiem, pa virsu liek otru maizīti.
- Pēc vēlēšanās var pievienot gurķi, kādus salātus vai vārītu olu.
Receptes autors: Pie Galda