Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 4 maizītes
- 8 Hanzas Maiznīcas “Toste” sēklu sendviču maizes
- 400 g tītara filejas
- 200 g zaļo pākšu pupiņu
- 1 pakčoja salātu galviņa
- zaļie lociņi
- svaigs sarkanais čili pipars
- majonēze
- sāls
- sviests
MARINĀDEI
- 2 ēdamkarotes Hoisin mērces
- ½ tējkarotes sāls
- 1 tējkarote sezama eļļas
- 1 tējkarote rīvēta ingvera
- 2 daiviņas ķiploku, sasmalcinātu
GLAZŪRAI
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 1 ēdamkarote miso pastas
- 1 ēdamkarote sezama sēklu
Pagatavošana:
- Tītara krūtiņu iesmērē ar marinādi un ļauj ievilkties 30 minūtes. Liek cepties cepeškrāsnī slēgtā traukā 180 °C temperatūrā uz apmēram 20 minūtēm. Pēc tam grila režīmā ik pa 5 minūtēm pārsmērē ar glazūru. Procesu atkārto 5 reizes. Ļauj gaļai atdzist vismaz 30 minūtes.
- Zaļās pākšu pupiņas liek pannā kopā ar 50 ml ūdens un ½ tējkarotēm sāls. Uzliek vāku un sautē, līdz ūdens iztvaikojis un pupiņas ir mīkstas.
- Maizi apgrauzdē, pēc tam uz visām šķēlēm uzreiz smērē sviestu, lai izkūst.
- Kārto maizītes. Apakšējo šķēli pārsmērē ar majonēzi, pārliek ar pakčoja lapām, zaļajām pupiņām, šķēlēs sagrieztu tītara fileju, ko pārber ar smalki sagrieztiem lokiem un sarkanā čili pipara šķēlītēm. Pārliek ar otru šķēli maizes.
Receptes autors: Pie Galda