Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 20 ml saldā krējuma
- 80 ml piena
- 50 ml apelsīnu liķiera
- 2 olu dzeltenumi
- 60 g cukura
- 100 g “Hanzas maiznīcas” rudzu piparkūku
- 150 ml plūmju sulas
- 2 mandarīni
Pagatavošana:
- Katliņā uzvāra pienu ar cukuru. Olu dzeltenumus metāla bļodā sakuļ, pievieno liķieri. Olas turpinot kult, lēnām pievieno karsto pienu. Olu masu kuļot, to karsē ūdens peldē, līdz tā ievērojami sabiezē. Ņem nost no uguns, atdzesē, regulāri sakuļot.
- Tikmēr aukstu saldo krējumu saputo vidēji stingrās putās. Putukrējumu iecilā atdzesētā olu masā. Pusi piparkūku saberž un iemaisa parfē. Uzreiz liek platā traukā saldētavā uz vismaz 8 stundām.
- Otru pusi piparkūku aplej ar plūmju sulu un atstāj ledusskapī ievilkties, pēc tam izmaisa līdz viendabīgai mērcei.
- Kad parfē sasalis, trauciņā kārtām liek parfē, mērci un mandarīna daiviņas.