Sastāvdaļas:
Pamatnei:
- 120 g sviests
- 300 g Hanzas maiznīcas plānās piparkūkas
Pildījumam:
- 600-700 g krēmsiers
- 120 g skābais krējums
- 4 olas
- 200 g cukurs
- 1 tējkarote vaniļas cukurs
- Dzērvenes dekorēšanai
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni 220 grādus karstu. Ietauko cepamo formu (21cm), izkausē sviestu. Piparkūkas sablendē blenderī kopā ar izkausēto sviestu viendabīgā masā un vienmērīgi ieklāj cepamajā traukā;
- Bļodā ar rokas mikseri sajauc krēmsieru ar skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru, pa vienai ieputo olas, masu lej cepamajā traukā;
- Siera kūku cep 10 minūtes 220 grādos, tad samazina temperatūru uz 170 grādiem un cep vēl 50-60 minūtes;
- Siera kūku atdzesē, dekorē ar dzērvenēm un pasniedz. Lai labi garšo!