Sastāvdaļas:
8 maizītēm
- 8 šķēles Hanzas Maiznīca Kuršu pilngraudu rudzu maizes
- 200 g biezpiena
- 100 g grieķu jogurta
- 50 g Extra virgin olīveļļas
- 100 g mazsālīta vai kūpināta laša
- 1 nogatavināts avokado
- 100 g turku zirņu
- 1 tējkarote sāls
- ½ tējkarotes paprikas pulvera
- šķipsniņa čili pulvera
- sezama un magoņu sēkliņas pasniegšanai
- svaigi zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana:
- Bļodā liek biezpienu, grieķu jogurtu, olīveļļu un ½ tējkaroti sāls.
- Ar rokas mikseri puto, līdz veidojas gaisīga masa un gandrīz nav sajūtami biezpiena graudiņi.
- Pannā ber turku zirņus ar atlikušajām garšvielām un apcep līdz kraukšķīgumam aptuveni 3 minūtes.
- Apgrauzdē maizes šķēles.
- Uz katras maizes liek putoto biezpienu, lasi, turku zirņus un avokado.
- Apber ar sēkliņām un zaļumiem.
Receptes autors: Pie Galda