Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 4 maizītes
- 4 Rudzu rikas ar diedzētiem graudiem
- 200 g brī siera
- sauja pekanriekstu
- 2 bumbieri
- 500 g sarkano sīpolu
- eļļa cepšanai
- 1 ēdamkarote brūnā cukura
- sāls, malti melnie pipari
- 2 ēdamkarotes balzametiķa
Pagatavošana:
- Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež pusripiņās.
- Pannā lej eļļu un uzkarsē to, pievieno sīpolus, sāli un piparus. Sīpolus cep uz vidējas liesmas, līdz tie kļūst mīksti un sāk karamelizēties, tad pievieno cukuru, balzametiķi un uz mazas liesmas turpina gatavot apmēram 15–20 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli karamelizējas un kļūst spīdīgi.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai. Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izkārto riku pusītes, tām virsū liek kramelizētos sīpolus, tad bumbieru šķēles, tad brī sieru, un visu pārkaisa ar pekanriekstiem.
- Cep sakarsētā krāsnī 7–10 minūtes, līdz siers izkusis un rieksti apbrūnējuši. Pasniedz.
Receptes autors: Pie Galda