Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 180 g krēmsiera
- 15 g svaigi kapātu zaļumu – dilles, loki, pētersīļi
- 8–10 šķēles Kuršu melnās rudzu maizes ar pilngraudiem
- 200–300 g auksti kūpinātas foreles
- 1 svaigs vidēja izmēra gurķis
- 3 cieti vārītas olas
- 1 ēdamkarote marinētu mazo kaperu
- svaigi malti melnie pipari
- dilles dekorēšanai
Pagatavošana:
- Maizes šķēles sagriež pa diagonāli tā, lai veidojas maizes trīsstūrīši.
- Iepriekš līdz 180 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī apgrauzdē melno maizīti aptuveni 8–10 minūtes, līdz tā ir viegli kraukšķīga. Pilnībā atdzesē.
- Bļodā kopā samaisa krēmsieru un svaigi kapātos zaļumus, līdz masa ir viendabīga.
- Uz apgrauzdētajam maizes šķēlēm smērē zaļumu krēmsieru, pa virsu kārto šķēli kūpinātas foreles, pāri tai liek šķēli vārītas olas un gurķi vai vienu no abiem.
- Pāri ber kaperus, svaigi maltus melnos piparus un dekorē ar svaigi kapātām dillēm.
Receptes autors: “Pie galda”