Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 4 vidēji ‘Conference’ bumbieri
- 400 ml sarkanvīna (vislabāk ar spēcīgu buķeti, piemēram, Merlot vai Shiraz)
- apmēram 150 g cukura
- 2 kanēļa standziņas
- miza no ½ apelsīna
- 2 zariņi rozmarīna
- sula no 1 citrona
- 10 “Hanzas maiznīcas” klasiskās piparkūkas
Pagatavošana:
- Bumbierus nomizo.
- Atrod piemērotu katliņu, kur bumbieri saiet vienā kārtā, bet nepaliek daudz brīvas vietas (lielākam katlam vajadzēs vairāk marinādes). Visu, izņemot bumbierus, liek katliņā un uzvāra. Liek iekšā bumbierus, samazina uguni, lai katls gandrīz neburbuļo. Sutina 15–20 minūtes, līdz bumbieri ir gandrīz mīksti. Atstāj marinādē pāris stundu.
- Pirms pasniegšanas bumbierus izņem, bet marinādi novāra, kamēr tā paliek mazliet sīrupaina.
- Saberž piparkūkas. Bumbierus iemērc marinādes novārījumā, aplipina ar piparkūkām un pasniedz ar saldējumu.