Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 4 maizītes
- 8 šķēles Hanzas maiznīcas “Toste” pilngraudu maizes ar D vitamīnu
- 400 g stingrā tofu
- svaigs tomāts
- ¼ ledus salāta
- zirņu dīgsti
- majonēze
- sriračas mērce
- panko rīvmaize
- 120 g Korejas burkānu salātu
- 2 ēdamkarotes miltu
- sāls
- 0,5 litri eļļas cepšanai
MĒRCEI
- 100 ml terijaki mērces
- sula no ½ laima
- ½ tējkarotes kaltētu drupinātu ķiploku
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 tējkarote cukurs
Pagatavošana:
- Pagatavo tofu. Viens tofu gabals vidēji ir apmēram 200 g smags. Šādus gabalus pārgriež uz pusēm, un katrai šķēlei nospiež lieko mitrumu. To visvieglāk būs izdarīt, kārtojot šķēles uz papīra dvieļa, uzliekot pa virsu smagumu un atstājot uz vismaz 30 minūtēm.
- Traukā sajauc 2 ēdamkarotes miltu, šķipsnu sāls un 100 ml ūdens tā, lai veidojas plāno pankūku mīklai līdzīga konsistence, pēc nepieciešamības pievieno vēl ūdeni. Otrā traukā liek panko rīvmaizi. Katru tofu šķēli no abām pusēm iesmērē ar sriračas mērci, apviļā miltu un ūdens maisījumā, no visām pusēm apviļā panko rīvmaizē.
- Vidēji dziļā pannā uzkarsē eļļu līdz 180 °C temperatūrai. Eļļu lej ne vairāk par 1/3 no pannas, lai izvairītos no pārvārīšanās pāri. Katru tofu šķēli cep apmēram 2–3 minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltaini brūnas.
- Visas mērces sastāvdaļas sajauc līdz viendabīgai konsistencei.
- Apgrauzdētu maizes šķēli pārsmērē ar majonēzi, pāri kārto smalki sagrieztu ledus salātu un tomāta šķēli, ko pārber ar sāli. Virsū liek ar pagatavoto mērci pārsmērētu fritētu tofu šķēli, Korejas burkānu salātus, zirņu dīgstus un ar majonēzi pārsmērētu otru grauzdētas maizes šķēli.
Receptes autors: Pie Galda