Sastāvdaļas:
4 porcijām
- apmēram 1 kg atkaulota tītara šķiņķa
- sāls, pipari
PILDĪJUMAM:
- 15 g sviesta
- 1 šalotes sīpols
- 50 g bekona
- 1 mazs ābols
- 1 ēdamkarote timiāna
- 80 g rīvmaizes
- 80 g “Hanzas maiznīcas” klasisko piparkūku
Pagatavošana:
. Sviestu, smalki sakapātu sīpolu un bekonu cep uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes. Pievieno mizotu sarīvētu ābolu un timiānu. Cep vēl 2–3 minūtes, tad ņem nost no uguns. Sajauc ar rīvmaizi un saberztām piparkūkām. Atdzesē.
- Šķiņķi liek uz pārtikas plēves ar ādu uz leju. Šķiņķa biezākajā daļā ar asu nazi iegriež tā, lai šķiņķi var izklāt aptuveni taisnstūra formā. Uzliek pa virsu dubultu kārtu pārtikas plēves, un ar gaļas āmuriņu mazliet izklapē vienmērīgā biezumā. Viegli apber ar sāli un pipariem.
- Pildījumu liek tuvāk savai malai. Ar plēves palīdzību rullē ciet šķiņķi prom no sevis. Cieši ietin plēvē un atstāj ledusskapī vismaz uz 8 stundām. Pirms cepšanas liek saldētavā uz apmēram 1 stundu.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Šķiņķi ņem ārā no plēves, bet ieteicams to sasiet ar auklu. Iesmērē ar eļļu, apsāla un liek krāsnī. Cep 10–15 minūtes, tad temperatūru samazina līdz 160 ºC un cep vēl 30 minūtes.
- Atpūtina 15 minūtes, tad pasniedz.