Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 12 personām
PAMATNEI
- 320 g “Hanzas maiznīcas” piparkūku ar apelsīnu garšu
- 140 g sviesta
PILDĪJUMAM
- 600 g muskata ķirbja
- 250 g maskarpones siera
- 3 olas
- 75 g brūnā cukura
- ½ tējkarotes malta kanēļa
- ½ tējkarotes malta muskatrieksta
- ½ malta ingvera
- miziņa un sula no 1 apelsīna
PASNIEGŠANAI
- 200 ml saldā krējuma
- sarīvētas apelsīna miziņas
Pagatavošana:
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru.
- Ķirbi nomizo, sagriež šķēlēs, liek uz cepamā papīra un cep aptuveni 30–40 minūtes, līdz tas ir mīksts.
- Paralēli gatavo pamatni. Piparkūkas liek blenderī un sasmalcina. Sviestu liek katliņā un izkausē. Traukā ber sasmalcinātos cepumus un pievieno izkausēto sviestu. Maisa, kamēr sviests sajaucies ar piparkūkām viendabīgā masā.
- Ietauko apaļo kūku cepamo formu, ber tajā sviesta un cepumu masu. Stingri, stingri piespiež masu pie veidnes sieniņām un dibena, lai veidojas vienmērīga kūkas pamatne un sāni.
- Kad ķirbis izcepies, liek to blenderī, pievieno maskarpones sieru, garšvielas un cukuru un sablendē viendabīgā masā.
- Masu liek traukā, pievieno apelsīna miziņas un sulu. Ļauj tai nedaudz atdzist, tad pievieno sakultas olas.
- Ķirbja krēmu samaisa viendabīgā masā un lej piparkūku pamatnē, ko liek līdz 180 ℃ temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 30–40 minūtes, kamēr tarte viscaur stingra. Pirms pasniegšanas ļauj tai vismaz 1 stundu atdzist.
- Pasniedz ar putukrējumu vai svaigām ogām – dzērvenēm, brūklenēm, smiltsērkšķiem vai fizāļiem.
Receptes autors: Pie Galda