Arī tostermaize varbūt veselīga. Tāda noteikti ir šī – “Garšas baudījums” sērijas tostermaize, kuru gatavo ar auzu ieraugu. Pagaršojiet to kopā ar svaigiem avokado- tomātu salātiem, kas pasniegti uz bazilika krēma un papildināti ar mocarella bumbiņām.
Sastāvdaļas:
- 4 šķēles “Hanzas Maiznīcas” Toste Mazā klasiskā tostermaize
- 1 paciņa jeb 180 gr krēmsiera,
- 1 iepakojums jeb ~ 150 g mazo mocarella bumbiņu
- 100 g ķiršu tomātiņu
- Svaigs bazilis,
- 1 liels vai 2 mazi avokado
- 50 g bazilika pesto’
- Sāls, medus, svaigi malti melnie pipari
- olīveļļa
Pagatavošana:
- Krēmsieram pievieno 2 līdz 3 ēdamkarotes bazilika pesto un saputo kārtīgi kopā. Pēc garšas var pievienot sāli vai medu.
- Avokado atdala no kauliņa, ar karotes palīdzību no mizas izņem mīkstumu un sagriež kubiņos. Ķiršu tomātiņus sagriež četrās daļās. Bazilika lapiņas saplūkā. Visu liek bļodā un sajauc ar olīveļļu, sāli un nedauz bazilika pesto.
- Sakārto maizītes. Uz katras ziež kārtīgu kārtu bazilika krēma, pa virsu tomātu-avokado salātus un vēl tam pa virsu vai starpiņās sakārto mocarella bumbiņas. Rotā ar svaigu baziliku.
Receptes autors: