Sastāvdaļas:
Porciju skaits: 2
- 2 hotdoga maizes
- 2 vidēji burkāni
- ½ iepakojuma spinātu
- 2 vidēji sarkanie sīpoli
- 1 svaigs čili pipars
- 2 daiviņas ķiploku
- 40 g sviesta
- 1 tējkarote kūpinātas paprikas
- 1 tējkarote sezama eļļas
- 2 ēdamkarotes sojas mērces
- 3 ēdamkarotes brūnā cukura
- 2 ēdamkarotes aveņu etiķa
- 200 ml ūdens
- 1 ēdamkarote BBQ mērces
- eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Burkānus nomizo un liek vārīties verdošā ūdenī 7–10 minūtes, līdz tie ir kļuvuši mīksti.
- Pagatavo sīpolu marmelādi. Nelielā katliņā pievieno pusi sviesta un liek cepties plānās šķēlītes sagrieztus sīpolus. Pievieno pusi brūnā cukura un gaida, kad sīpoli karamelizēsies. Kad karamelizēšanās process ir sācies, pievieno aveņu etiķi un 50 ml ūdens. Sīpolu marmelāde ir gatava, kad tā ir ieguvusi tumši sarkanu vai lillā nokrāsu un ir sabiezējusi.
- Novārītos burkānus iemarinē sezama eļļā un atlikušajā ūdenī, pievienojot kūpināto papriku, sojas mērci un atlikušo brūno cukuru. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 15 minūtēm.
- Pagatavo spinātus. Nelielā katliņā izkausē atlikušo sviestu, pievieno sakapātus ķiplokus un čili. Kad viss viegli apcepies, pievieno spinātus, sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa un uz nelielas uguns sautē, līdz spināti saplok.
- Grilpannā apcep burkānus, un sāk veidot hotdogu. Hotdoga maizītē liek sautētos spinātus, grilētos burkānus, pa virsu liek sīpolu marmelādi un pievieno BBQ mērci.
Receptes autors: Pie Galda