Nepieciešams (4 pers.):
- 4 Hanzas Maiznīcas hot dog maizītes
- 200 g vistas fileja
- 150 g ķirštomāti
- 100 g rīvēts cietais siers
- Sauja bazilika lapiņas
- Šķipsna sāls, citronpipari
Majonēzei:
- 1 olas dzeltenums
- 1 tējkarote sinepes
- šķipsna sāls, pipari
- ½ tējkarote medus
- 150 ml olīveļļa
- 1 ēdamkarote citronu sula
Pagatavošana:
- Iekurina grilu un vistas fileju sagriež nelielos gabalos, apviļā sālī, citronpiparos un liek cepties 15-20 minūtes;
- Gatavo majonēzi – Blenderī liek olas dzeltenumu, sinepes, sāli, piparus, medu un citronu sulu, sablendē viendabīgā masā, pamazām lēnā strūkliņā pievieno eļļu līdz majonēze sabiezējusi.
- Ķirštomātus pārgriež uz pusē, hotdoga maizīti uzsilda uz grila 1-2 minūtes;
- Hotdoga maizē liek iekšā majonēzi, vistas fileju, ķirštomātus, pārber ar sieru, bazilika lapiņām un pasniedz.
Receptes autors: Ir.bene