Kraukšķīga garoziņa un pikantas garšas nianses. Izvēloties augu bāzes jogurtu, recepte kļūs pilnīgi vegāniska.
Sastāvdaļas:
4 porcijām
- 4 Amerikāņu stila burgeru maizītes POTATO
- 1 ledus salātu galviņa
- 1 avokado, sagriezts šķēlēs
- 2 tomāti, sagriezti šķēlēs
Ziedkāpostu plāceņi
- 1 ziedkāposts
- 2 ēd.k. kukurūzas cietes
- 1 kārba turku zirņi
- 1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta
- 2 ēd.k. smalki sakapātu pētersīļu vai koriandra
- 1 ēd.k. citronu sulas
- 2 ēd.k. eļļas (cepšanai)
- 4 tējkarotes Cajun garšvielu maisījuma (vai jebkurš cits pikantu garšvielu maisījums)
Citronu mērce
- 150 ml jogurta
- 1 ēd.k.. citrona sulas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēd.k. sakapātu garšaugu
- ½ tējkarote sāls
- Nedaudz piparu
Pagatavošana:
Sadali ziedkāpostu rozetēs (paturot kātiņus) un cep krāsnī 180 grādos 40 min. Kad cepšanas laiks ir pusē, apgriez otrādi. Siltus ziedkāpostus vienmērīgi sablendē ar kukurūzas cieti. Nolej ūdeni no turku zirņiem un sablendē tos kopā ar pārējām plāceņu sastāvdaļām. Ļauj maisījumam pastāvēt ledusskapī (vislabāk līdz rītam). No maisījuma veido plāceņus. Apzied ar eļļu un cep plāceņus cepškrāsnī 12 minūtes grila režīmā aptuveni 200 grādos (kamēr ir zeltaini).
Viegli apgrauzdē burgeru maizītes iekšpusi un apzied to ar nelielu daudzumu citronu mērces. Uzliec salātlapas un ziedkāpostu plāceni, tomātu šķēles un avokado, ja vēlies, lai burgers būtu sulīgāks un sātīgāks, pievieno vēl nedaudz citronu mērces. Ja vēlies piešķirt burgeram pikantāku garšu, pievieno nedaudz Sriračas vai citas čili mērces. Uzliec visam pa virsu maizītes otro pusi un baudi!
Dalies ar savu garšas meistardarbu sociālajos tīkos un atzīmē, ka esi īsts #burgercilveks!